Linda Kant

Linda Kant

In 2008 ontdekte Linda de 5Ritmes van Gabrielle Roth. Sindsdien is dans niet meer weg te denken uit haar leven. De afgelopen 8 jaar beoefent zij deze vorm van dansmeditatie/bewust bewegen op intensieve wijze, met name in Nederland maar ook op meerdere plekken in de wereld.


In 2015 is zij gestart met de teacher training aan Open Floor International, welke zij succesvol afgerond heeft in juni 2017.

Sinds 2015 geeft zij Open Floor lessen in het midden van het land. Momenteel iedere 2de zondagochtend van de maand in Naarden.


Over Linda:


Ik heb ervaren hoe de dans een prachtige en vreugdevolle, maar vooral ook zeer effectieve manier is om uit het hoofd naar het hart en lichaam te bewegen en hoe dit zo helend voor ons, mentale wezens als we in deze competitieve maatschappij zijn, is. Ik ervaar dat bewust bewegen mij heeft geleerd mij bewust te zijn van mijn emoties, van mijn gedachten, bewust te zijn van het landschap van mijn hart, te voelen wat mijn voeten of handen te vertellen hebben, op een wijze die beklijft, die duurzaam is. Emoties als angst of schaamte doen ons bevriezen. Bewustzijn en met compassie ermee bewegen laat weer vloeien, heling kan zo ontstaan. Bewust bewegen heeft me geleerd lief voor mijzelf te zijn en compassievol naar anderen. Ik voel een groot verlangen anderen via de dans te begeleiden op hun weg van hoofd naar hart. Ik bied een veilige, warme en compassievolle ruimte, en nodig op speelse wijze uit tot nieuwsgierigheid in de dans.


"Dank je Linda voor mijn eerste les bij jou. Het was heel fijn! Je schept een mooie vrije en oordeelloze ruimte."

Marijke de Kleyn, Soest